Assalammualaikum & Selamat Sejahtera…Sihat Hari Demi Hari! Cantik! Lawa! Tampil Menawan! Tampil Berkeyakinan! Ceria! Bahagia! Bijak!..Memvariasikan, Khusus Untuk Pengunjung Yang Berkunjung Ke Jelita Wif Diyana,Tidak Kira Usia! Atau Jantina! Menampilkan Pelbagai Info, Juga Perkongsian Lain, Asalkan Menarik & Berilmu Untuk Dikongsikan Bersama Pengunjung..Membuat Jualan Online. Ana Menjual Produk Yang Ana Amalkan, Guna, Pakai, Serta Tahu Akan Keberkesanan Produk Dalam Produk Jualan Ana. InsyaAllah Dengan Pengalaman Yang Ada, Ana Akan Kongsikan Kepada Pelanggan. Untuk Pertanyaan & Pembelian WhatsApp WeChat Telegram 019 700 7507 Jelitawifdiyana Atau Isikan Borang Pesanan. Boleh layari Instagram ig: jelitawifdiyana ... Website www.jelitawifdiyana.my … Telegram group telegram.me/jelitawifdiyana_JWD

SUKA BLOG ANA? ❤✿‿✿❤

Thursday, December 27, 2012

LAGI DARI ANA .. TESTIMONI AS BEAUTY..


TESTIMONI..MERAKA INI MERUPAKAN ANTARA PELANGGAN ANA YANG KONSISTEN..DENGAN KESABARAN SERTA KEYAKINAN..LIHAT HASIL!!!..NYATA AS BEAUTY TIDAK MENGHAMPAKAN..MENJADIKAN KITA LEBIH TAMBIL BERKEYAKINAN YANG SEDERHANA DAN BIASA2 DALAM KESEDERHANAAN..MERUPAKAN PRODUK RAWATAN WAJAH..WALAUPUN TINDAK BALAS BERBEZA..TAPI ITU TINDAK BALAS SEMENTARA DAN BERGANTUNG JUGA PADA ANTIBODY BADAN..

BERMINAT??? .. HUBUNGI ANA..INGIN MENJADI PENGEDAR/STOKIS/DROPSHIPER SANGAT DIALUKAN..ANA SEMEMANGNYA MENGGALAKKAN PELANGGAN2 ANA PAKAI DAN JUAL...INI KERANA AS BEAUTY NYATA TERKENAL MUKA ATAS MUKA..MALAH SETANDING PRODUK RAWATAN PAKAR
1 tahun guna .. nyata tidak menghampakan..semakin hari kulit wajah sihat dan bersih  
AS Beauty mampu mengatasi masalah resdung juga jerawat yg terhasil antara punca darah kotor,serta hormon tidak tetap..adik ini baru pakai AS Beauty 3 minggu 2 hari..wowww!!!..nyata tidak menghampakan 
berpunca masalah darah kotor,hormon tidak tetap..lihat! berkat kesabaran serta yakin..yang penting usaha .. sekali lagi AS Beauty nyata tidak menghampakan..setanding produk rawatan pakar..ringkas,selamat malah berkesan..jimat serta berbaloi!!!..mengapa perlu berbelanja lebih? sederhana itu sudah cukup memadai..Alhamdulillah 

3W Clinic Professional Natural Make-Up Powder
Anda akan dapat bedak yang sangat bagus & boleh bertahan 6 BULAN atau lebih!
Lama kan..DAPATKAN HARI INI!!! .. MILIKI HARI INI!!!

* tersedia dalam 2 colour sesuai untuk kulit ASIA - light beige/natural beige
* mudah di bawa ke mana-mana..tidak mudah bertaburan..bekas yg kemas tertutup
* span yang tersedia sangat lembut dan berkualiti..ANDA PASTI SUKA!!!
* make-up menjadi tahan lama .. wajah segar berseri
* merupakan bedak loose yang sangat2 serasi bersama AS Beauty .. rasai..ana guna bedak ini seiring ana menggunakan produk AS Beauty..kini nyata ramai pengguna AS Beauty yg selesa dan turut juga pakai dan menjual.
* Membuat wajah terlihat lebih slim / tirus dengan efek 3 dimensi yang ditimbulkan oleh refleksi cahaya.
* Tahan air dan keringat. Sangat sempurna untuk tata rias anda
* Membuat wajah terlihat lebih halus dan bercahaya.
* Memelihara kelembaban kulit sepanjang hari, membuat kulit sehalus sutera.
* Selamat Digunakan,bahan2 dari tumbuh2an & Organic,bebas merkuri.


AS Beauty'A Simple Beauty' Rawatan Wajah 3in1 Set + Aromatherapy Facial Anti Ageing Serum + COSWAY (Hexagon Energy Glassware)


AS Beauty'A Simple Beauty' Rawatan Wajah
3in1 Set + Aromatherapy Facial Anti Ageing Serum + COSWAY (Hexagon Energy Glassware)

JOM!!! PAKAI CARA ANA .. semburkan di seluruh wajah,telinga,leher,tengkuk,seluruh kulit pun boleh..rasai keberkesanannya...
(teknik nie ana cuba pd diri sendiri,syukur alhamdulillah pd ana proses rawatan lebih sempurna)

..kini ana menggunakan Aromatherapy Facial Anti Ageing Serum dengan menitikkan beberapa titik ke dalam bekas spray berisi air..jadi setiap kali selepas mencuci muka,dan lap muka menggunakan tuala bersih,ana akan basahkan wajah ana dengan menyemburkan muka ana bersama (bekas spray yang bercampur Aromatherapy Facial Anti Ageing Serum)..jadi dalam keadan wajah yang basah,ana gunakan day cream macam biasa...

* boleh guna bekas spray mcm mana sekali pun..ana guna bekas spray kaca bertenaga keluaran COSWAY..botol spray ini mudah didapati di kesemua cawangan COSWAY (Hexagon Energy Glassware)

* botol kaca spray tu kosong,kalau kita isi air paip pun,air tu akan bertukar menjadi tenaga..blh sembur pada pokok untuk kesuburan pokok..dalam rumah,dalam bilik..pada muka untuk segar kan muka dan kasi make-up tahan lama..tp bila dah letak serum ana semburkan sahaja pada muka..cuma..kat pokok tidak :)

* bawa botol spray di mana2 sahaja..mudah digunakan,sudah semestinya sebelum mengenakan day cream di wajah,telinga dan leher..kulit seharusnya dibasahkan..jadi mudah kan

* Aromatherapy Facial Anti Ageing Serum pun sentiasa digunakan..malah menyeluruh kawasan kulit mendapat kebaikan serta khasiat  yg terkandung di dalam serum ini
* rasakan haruman yg lembut yang meresap..pastinya tenang

* hanya semburkan pada awal penggunaan..memadai sekali lakukan..wajah akan bertenaga..make-up tahan lebih lama

* bersama gabungan 3in1 set + facial serum menjadikan proses rawatan lebih lengkap serta sempurna

* guna bekas spray biasa pun boleh..tp gunakan bekas spray yg baru,kalau bekas spray biasa..selepas beli,rebus dahulu..kemudan toskan biar bekas kering..dan gunakan air tapisan kemudian masukkan Aromatherapy Facial Anti Ageing Serum kedalam bekas spray yg berisi air..blh titikkan seberapa banyak yg mahu..lihat pada  kebesaran bekas..cth kalau bekas spray 7ml..ana masukkan 6 titik serum..  selamat mencuba :)

Friday, December 21, 2012

cukuplah ALLAH ada,DIA selalu ada untukku


Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahakannya dan ia mendapat siksa (dari kejahatan) yang dikerjakannya.

(Mereka berdoa): "Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami tersalah. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebankan kepada kami beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang yang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tak sanggup kami memikulnya. Beri maaflah kami; ampunilah kami; dan rahmatilah kami. Engkaulah Penolong kami, maka tolonglah kami terhadap kaum yang kafir." - Surah Al-Baqarah, 286..

REZEKI ITU MILIK ALLAH dan hanya DIA BERHAK MEMBERIKAN 
kepada SESIAPA YANG DIA KEHENDAKI.

1. Setiap Ujian yang datang dari Allah, adalah satu Rahsia Besar yang Allah nak kita ambil pengajaran daripadanya.

2. Setiap Ujian yang diberikan kepada hambaNya adalah mengikut kemampuan untuk kita menerimanya.

3. Setiap Ujian dan Cabaran yang melanda, Allah nak beri kita peluang untuk menjadi Manusia yang Lebih Baik daripada sebelumnya.

4. Setiap Ujian dan Cabaran Hebat yang melanda diri kita, ada orang lain lagi yang Lebih Hebat diuji oleh Allah Yang Maha Mengetahui.

5. Setiap Jodoh dan Ajal Maut adalah Ketentuan Allah Yang Maha Esa.

“Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenteram”
(Surah Ar-Ra’d, 28)

“Dan Kami pasti akan menguji kamu dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan sampaikanlah khabar gembira kepada mereka yang sabar. (iaitu) orang-orang yang ketika ditimpa musibah, mereka berkata “Inna lillahi wa inna ilaihirojiun” – sesungguhnnya kami milik Allah dan kepadaNya kami kembali. 
(Surah Al-Baqarah, 155- 156)

KENAPA AKU DIUJI?
"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman,"sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta." (Surah Al-Ankabut ayat 2-3)

KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." (Surah Al-Baqarah ayat 216)

KENAPA UJIAN SEBERAT INI?
"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya. "
(Surah Al-Baqarah ayat 286)

RASA FRUST?
"Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yg beriman." (Surah Al-Imran ayat 139)

BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, dimedan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya,kamu berjaya (mencapai kemenangan). " (Surah Al-Imran ayat 200)

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk" (Surah Al-Baqarah ayat 45)

APA YANG AKU DAPAT DARIPADA SEMUA INI?
"Sesungguhnya Allah telah membeli drpd org2 mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka... (Surah At-Taubah ayat 111)

KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?
"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal. " (Surah At-Taubah ayat 129)

"Bersama kesusahan ada kesenangan, sesungguhnya bersama kesulitan ada kesenangan." [al-Insyirah, ayat 5 dan 6]

USAHA + DOA + TAWAKAL + SABAR + RADHA  = TENANG
by:perkongsian bersama



Saturday, December 8, 2012

AS BEAUTY RAWATAN WAJAH & CADANGAN PRODUK GABUNGAN SERASI


Produk rawatan muka daripada bahan semula jadi yang ringkas dan memberi kesan menakjubkan hanya 3 langkah ringkas kulit akan nampak berseri,halus, dan bersih..produk tambahan nya memberikan kesan yang lebih menakjubkan.Membuatkan anda tampil berkeyakinan dengan kulit sempurna bersih dan sihat.Masalah! tiada lagi.

Bertindak meningkatkan metabolisma kulit dengan penjanaan sel-sel baru,merencatkan proses penuaan,mengurangkan garis-garis halus,menambah ketegangan kulit dan mengekalkan kelembapan semula jadi agar kelihatan muda sentiasa. Mengandungi vitamin E untuk merawat muka dengan menghilangkan jerawat,jeragat,bekas jerawat,mengecilkan pori-pori,serta mencerahkan kulit muka.Semakin hari kulit akan bersih dan sihat.Bebas masalah.Anda tidak akan menafikan keberkesanannya.Mengapa perlu berbelanja lebih? Produk berkelulusan kkm dan mendapat sijil halal daripada pihak jakim.Jangan ragu!

miliki wajah,kulit berseri,halus,sihat,bersih..hari demi hari
merupakan produk penjagaan rawatan wajah
rawatan wajah,hanya 3 langkah membersih (VitE/VitC Soap),melindungi (Day Cream/Base MakeUp), merawat (Night Cream)
rawatan spa aromatherapy:Facial Anti Ageing Serum,Body Serum,Love Oil For Women & Spa Soap(For Body)
bertindak mengatasi masalah resdung,jerawat kronik,jeragat degil,juga lain-lain masalah.
terkenal muka atas muka,setanding produk rawatan pakar,mampu berkeyakinan,cantik yang biasa2 dalam kesederhanaan..ringkas,selamat,jimat,sememangnya berbaloi..gunakan dengan yakin,tanpa ragu,serta sabar..insyaAllah dengan izin Allah,segalanya tidak mustahil..setiap usaha pasti ada kejayaan,insyaAllah
sesuai untuk semua jenis/masalah kulit dan peringkat umur,wanita mengandung dan lelaki.
berkelulusan KKM,mendapat SIJIL HALAL dari JAKIM juga BEBAS HYDROQUINONE
jangan ragu! anda tidak akan menafikan keberkesanannya...
kualiti terjamin
AWAS!!! AS Beauty tidak pernah membuat PENJENAMAAN SEMULA (REBRANDING) pastikan yang ORIGINAL.
 JelitAyu Insta White Penjagaan kulit dalam bentuk krim pelembab ringan yang menghasilkan "mask dengan buih mikro" apabila bersentuhan dengan kulit. bertindak sebagai "pengangkut oksigen" untuk menghasilkan kuasa penyembuhan bagi mencapai kecantikan, keserian dan keremajaan kulit secara semulajadi.

Daya eksfoliasi yang tinggi akan menyingkirkan timbunan sel-sel kulit mati supaya kulit menjadi lebih halus, licin, sekata, gebu dan lebih segar.

INSTA WHITE...TANPA...HYDROQUINONE
-produk yang berkesan.Ia membantu masalah tekstur kulit tidak sekata,masalah kulit berminyak,masalah liang roma terbuka,membantu memudarkan jeragat,,masalah kulit gelap dianggota badan,masalah dgn solekan, membantu mencegah masalah "stretch mark",mumudahkan solekan di wajah dan lebih tahan lama,wajah akan bertenaga dan segar dll..

*RASAI SENDIRI..MEMANG HEBAT !!!..1 LANGKAH YANG MUDAH & BERBALOI !
*JIMAT MASA !..JIMAT KOS !..GUNAKAN SERTA JADIKAN TAMBAHAN DALAM PENJAGAAN WAJAH ANDA!!!
*DENGAN INSTA WHITE TIADA LAGI WAJAH KUSAM..MUKA SENTIASA BERTENAGA..CERAH..DAN TIADA BERMASALAH LAGI HARI DEMI HARI...
*TIDAK PERLU MEMBUAT RAWATAN WAJAH DI LUAR..LAKUKAN SENDIRI PADA BILA-BILA MASA & DI MANA-MANA..BOLEH DIGUNAKAN WALAUPUN ANDA MENGGUNAKAN PRODUK LAIN DI WAJAH ANDA..

Nutri Faktor mengandungi asid amino yang bertindak sebagai protein dalam badan yang akan menghasilkan collagen yang semula jadi. Juga berfungsi membersihkan usus dan menggalakkan hati mengeluarkan toksin-toksin dalam badan serta membersihkan darah. Tanpa bahan pengawet. Selamat diamalkan walaupun untuk jangka masa panjang. Bila digabungkan bersama AS Beauty 3in1 Set,kesan nya memberikan kesempurnaan dalam melengkapkan penjagaan serta rawatan kulit secara berkesan dan selamat. Pastinya gabungan 2 produk ini tidak mengecewakan anda. Ianya telah diakui oleh ana sendiri (menjual apa yg diamalkan,serta guna),juga pelanggan2 ana.. InsyaAllah

Fungsi-fungsi
*Membersihkan usus dan menggalakkan hati mengeluarkan toksin-toksin dalam badan serta membersihkan darah.
*Mengimbangi sistem hormon supaya kelihatan muda, bertenaga, cantik, dan sihat.
*Membekalkan semua khasiat yang diperlukan oleh badan untuk penjagaan kesihatan dalaman dan kejelitaan luaran.
*Menjaga bentuk badan dan mengurangkan lemak.
*Menegang, melicin dan melembabkan kulit seluruh badan.
*Melambatkan proses penuaan dan menopause serta mencegah pelbagai penyakit.
*Awet muda untuk seluruh sistem badan.
*Bagus untuk ibu yg hendak mengandung,sedang mengandung,dan menyusu.


Pure Vitamin C,1000mg (pahang Pharma).. anda patut amalkan..krn sgt bermanfaat untuk kesihatan,kecantikan,awet muda,dalaman serta luaran..1000mg,1 biji stp hari

miliki kesihatan,kecantikan,kulit sihat dan cantik..dalaman serta luaran

Vitamin C kami 100% asid ascorbic 1000mg,tanpa perisa atau pewarna tambahan dan tidak melekit,..- Most Powerful Vitamin C..1000mg..antara vit-C terbaik keluaran Pahang Pharma,no kkm MAL06051404X.

Tiada unsur keraguan dari segi halal (100% asid ascorbic) dan selamat dimakan (ada no kkm).bersifat larut air..terlebih dos pun tiada masalah sebab akan keluar melalui urin dan peluh.

* vitamin C adalah vitamin yang paling popular yang biasa dimakan untuk mengelakkan selsema DAN tahukah anda bahawa vitamin C juga banyak kebaikan dan kelebihan lain kepada kesihatan kita.

Antaranya:
~ memberi effect kulit yang sekata,cerah dan lembab
~ sesuai untuk ibu mengandung
~ untuk merawat jerawat di wajah dan badan
~ menguatkan gusi dan gigi
~ lelaki juga jangan ketinggalan amalkan

Diperlukan dalam penghasilan Kolagen ( Collagen ) semulajadi badan,di mana kolagen ini amat penting sebagai struktur utama komponen dalam saluran darah, tendon,ligaments,tulang,gigi,rambut dan kulit.

3W Clinic Professional Natural Make-Up Powder Anda akan dapat bedak yang sangat bagus & boleh bertahan 6 BULAN atau lebih!
Lama kan..DAPATKAN HARI INI!!! .. MILIKI HARI INI!!!

Keunggulan Bedak ni:
*Slimming Effect: Membuat wajah terlihat lebih slim / tirus dengan efek 3 dimensi yang ditimbulkan oleh refleksi cahaya.
*Long Lasting Effect: Tahan air dan keringat. Sangat sempurna untuk tata rias anda
*Blooming Effect: Membuat wajah terlihat lebih halus dan bercahaya.
*Super Hydrate Effect: Memelihara kelembaban kulit sepanjang hari, membuat kulit sehalus sutera.
*Selamat Digunakan,bahan2 dari tumbuh2an & Organic,bebas merkuri.
*Sejak Tahun 2009,Dodo Company, pembuat Palgantong telah merubah nama produknya menjad 3W Clinic.Semua produk bedak Palgantong VERSI BARU menggunakan nama 3W Clinic.

Palgantong 3W Clinic Professional Powder yang digunakan oleh Make-Up Artists Professional ini diimport direct dari Korea,dan Best selling powder in Korea,Japan and Hong Kong.PALGANTONG pertama kali dilancarkan di Korea pada tahun 1999. Produk ini sangat populer di kalangan Bintang Film Korea dan 4 dari 5 wanita Korea menggunakan produk yang sangat mengagumkan ini.Di pasar kosmetik Japan yang terkenal,Palgantong mencatat angka penjualan hingga 600 juta dari tahun 2002 sampai 2006.Palgantong terpilih menjadi Japan’s Top Hit product dan menempati tempat teratas dalam penjualan bedak di jepun.

~ berminat utk mendapatkan produk AS Beauty'A Simple Beauty' Rawatan Wajah 3in1 Set & Spa..serta produk2 cadangaN "Gabungan Serasi"..inbox@pm/WhatsApp/sms 0197007507~

~Terima Kasih~



Tuesday, December 4, 2012

MERAWAT SERTA MENCANTIKKAN BIBIR ANDA..White Spa Magic Lip Repair Complex


Anda tercari2 perawatan bibir yang selamat dan berkesan???..Crystal White Spa Magic Lip Repair Complex mampu merawat dan mencantikkan bibir anda..kecil tapi hebat!!!..pasti jatuh cinta dan terus setia...

Crystal White Spa Magic Lip Repair Complex (2g)
Kecil Tapi Hebat!!! .. Jatuh Cinta,& Terus Jatuh Cinta!!!

* Memperbaiki kembali bibir yang kering, rekah, kedut dan gelap disebabkan oleh penggunaan gincu biasa.
* Dengan "Magic Mode" yang memberi warna semulajadi di bibir mengikut peredaran darah dan suhu badan.
* Warnanya kekal lama.
* Membentuk bibir yang lembap, penuh, cantik dan seksi.
* Gunakan sekerap yang boleh
* Untuk wanita,lelaki & kanak2
* Semasa tidur pun amalkan pakai
* Sangat sesuai juga untuk cuaca sejuk

Harga:RM14
* 1 magic lip - RM19 (include postage)
* 2 magic lip - RM33 (include postage)
* 3 magic lip - RM47 (include postage)
* 4 magic lip - RM55 (include postage)
* 5 magic lip - RM68 (include postage)
* 6 magic lip – RM80 (include postage)
* 7 magic lip – RM90 (include postage)
* 8 magic lip – RM100 (free postage)
* 9 magic lip – RM113 (free postage)
* 10 magic lip – RM126 (free postage)

- jika membeli tambahan produk Jelitayu yang lain,harga akan berubah..tapi tetap murah dan berbaloi!..pelanggan akan terima direct dari pihak syarikat..kualiti terjamin..untuk produk Jelitayu,terma & syarat yg dikenakan sama untuk seluruh kawasan WM/EM

* BELI 24 BATANG DAPATKAN DISKAUN 20%

Cara penggunaan:
- Sapukan ke bahagian bibir setiap hari

Ramuan:
Ozokerite, Copernicia cerifera (Carnauba) wax, Euphorbia Cerifera (Candelilla) wax, Paraffin, Butyl stearate, Isopropyl Palmitate, mineral oil, ethylene / VA copolymer, Hydrogenated polydecene, Octyldodecanol, Irvingia gabonensis kernel butter, Hydrogenated Coco-glycerides.

Share

.

.

SILA ISI BORANG TEMPAHAN ANDA DI SINI UNTUK MEMUDAHKAN URUSAN

Name:
Full Address:
Contact No:
Item To Order:
Question:

Get your own free form like this one.