Assalammualaikum & Selamat Sejahtera…Sihat Hari Demi Hari! Cantik! Lawa! Tampil Menawan! Tampil Berkeyakinan! Ceria! Bahagia! Bijak!..Memvariasikan, Khusus Untuk Pengunjung Yang Berkunjung Ke Jelita Wif Diyana,Tidak Kira Usia! Atau Jantina! Menampilkan Pelbagai Info, Juga Perkongsian Lain, Asalkan Menarik & Berilmu Untuk Dikongsikan Bersama Pengunjung..Membuat Jualan Online. Ana Menjual Produk Yang Ana Amalkan, Guna, Pakai, Serta Tahu Akan Keberkesanan Produk Dalam Produk Jualan Ana. InsyaAllah Dengan Pengalaman Yang Ada, Ana Akan Kongsikan Kepada Pelanggan. Untuk Pertanyaan & Pembelian WhatsApp WeChat Telegram 019 700 7507 Jelitawifdiyana Atau Isikan Borang Pesanan. Boleh layari Instagram ig: jelitawifdiyana ... Website www.jelitawifdiyana.my … Telegram group telegram.me/jelitawifdiyana_JWD

SUKA BLOG ANA? ❤✿‿✿❤

Friday, April 29, 2016

4 TIP HILANGKAN RASA PEDIH MENGUPAS BAWANG


Oleh: Wan Erni Liza Md Izatzi
Menghiris bawang boleh menjadi satu perkara yang dihindari jika seseorang itu jarang beraksi di ruangan dapur . Keadaan ini berlaku kerana tidak tahan dengan rasa pedih bawang yang dipotong. Tetapi penah tak anda terfikir,mengapakah terjadi perkara sebegitu, dan bagaimana cara mengatasinya.Lagi lucu jika ada yang sampai memakai cermin mata hitam ketika memotong selabu bawang besar.
Justeru itu, tahukah ketika anda memotong bawang , bawang akan mengeluarkan cecair semburan halus. Penyelidikan Jepun baru-baru ini telah menunjukkan bahawa titisan inimengandungi enzim yang dipanggil faktor-lachrymatory sintase dan sebatian yang mengandungi sulfur, yang bertindak balas untuk menghasilkan perengsa berkuasa dipanggil Syn-propanethial-S-oksida. Apabila cecair memercik pada mata, anda bertindak balas dengan mengeluarkan air matayang banyak air mata untuk mencuci cecair itu.
Di bawah ini kami kongsikan 4 tip yang boleh menghilangkan rasa pedih ketika menghiris dan memotong bawang. Selamat mempraktikkannya...!!

> Sejukkan bawang selama 30 minit sebelum memotong atau mengupasnya. Atau, bekukan bawang merah sekira 10-15 minit, bergantung pada ukurannya sebelum diiris. Sel-sel dari bawang yang sudah disejukkan akan lebih lambat beraksi ketika dipotong.

> Potong bawang di bawah air ( sama ada di bawah air paip yang mengalir atau di dalam sinki ). Air akan memgelakkan sebatian sulfur sebelum memercik ke dalam mata anda.

> Menyalakan lilin atau anda boleh memotong bawang berhampiran dapur gas dengan nyalaan api. Potong bawang yang dekat dengan api yang mungkin tanpa bahaya yang dibakar. Haba akan menarik sulfur kepadanya dan dari mata anda .

> Mengunyah gula-gula , mempunyai sekeping roti atau kiub gula dalam mulut anda.Mengapa ini berfungsi? Teori ini berguna kerana jika ada sesuatu dalam mulut anda, ia menggalakkan anda untuk bernafas melalui mulut,jadi anda akan menghisap semburan bawang itu sebelum cecair itu terpercik ke mata anda.


4 Tip Hilangkan Rasa Pedih Mengupas Bawang - Tip Petua - Dekor Impiana


Thursday, April 28, 2016

RESEPI JUS PEMBAKAR LEMAK - DR. MALINDA


[ Resepi Jus Pembakar Lemak ]

Kisar 1 biji Epal hijau + 1/2 biji Timun + 1 tangkai celery
(Kisar bersama-sama kulit epal & timun - jika organik)

❥❥❥ Khasiat :
Membakar lemak & Melangsingkan badan
Mengenyangkan
Khasiat Nutrisi & Fiber yang Tinggi
Menurunkan Kolestrol
Mengurangkan risiko kanser
Amalkan sebagai Sarapan Pagi.
Tp lepas tu jangan makan nasi lemak pulak & teh tarik ye.. hihi
- Dr. Malinda




Tuesday, April 26, 2016

GXTRA PRODUK MINDA



Terima kasih kerana nak tahu dengan lebih lanjut tentang GENIUSXTRA / GXTRA.

GXTRA adalah sebuah produk pemakanan minda berasaskan Glukosa yang dipertenagakan dengan Tenaga Virtual Negative Photon AFTL.

GXTRA telah diujiguna di sekolah-sekolah dengan peningkatan *90%-100% dalam prestasi akademik & 80% respon positif diterima daripada ibu bapa yang berikan anak2 mereka GXTRA.

*Semua bukti ini boleh dirujuk dalam website kami www.AFTL.my

GXTRA ini mempunyai 2 fungsi:
1 Meningkatkan fokus minda
2 Dan secara tak langsung mempertingkatkan sahsiah

==================
MENGAPA GLUKOSA?
==================

Glukosa adalah salah satu karbohidrat terpenting yang diperlukan tubuh sebagai sumber tenaga & salah satu organ yang memerlukan Glukosa untuk bekerja adalah otak.

Kajian membuktikan:

1 Glukosa merupakan SUMBER TENAGA UTAMA. Apabila kandungan glukosa dalam tubuh mencukupi, peredaran darah dalam tubuh menjadi lancar sekaligus membekalkan tenaga kerja kepada semua sistem tubuh. 

2 Glukosa membekalkan TENAGA SEGERA. Sebab itu sarapan pagi dengan makanan yang mengandungi gula adalah penting kerana gula tersebut menjadi glukosa dalam tubuh & menjadi pemacu utama tenaga pada tubuh.

3 Glukosa meningkatkan TEKANAN DARAH. Tekanan darah yang rendah seringkali disebabkan oleh aliran darah yang lambat kerana pergerakan darah ke seluruh tubuh bergantung pada kandungan glukosa dalam badan.

4 Glukosa meningkatkan FUNGSI OTAK. Fungsi otak bergantung pada peredaran darah yang sempurna dari seluruh tubuh ke otak, yang mana ia bergantung pada kandungan glukosa yang cukup dalam darah.

=====================
APA ITU TENAGA VIRTUAL
NEGATIVE PHOTON AFTL?
=====================

Virtual Negative Photon (VNP) adalah terma yang digunapakai oleh AFTL kepada sejenis cas/tenaga/gelombang yang bertindak mengharmonikan apa saja tenaga negatif di sekeliling kita. Ia adalah sistem khas yang dibangunkan sendiri oleh AFTL.

Sebelum ini, AFTL adalah sebuah pusat perubatan alternatif yang menggunakan cas VNP sebagai medium untuk menyelesaikan permasalahan kehidupan. Setelah beberapa tahun, AFTL mula mengeluarkan produk sendiri yang dipertenagakan dengan cas VNP, supaya orang ramai dapat menerima manfaat cas VNP ini dalam skala yang lebih besar.

Apa saja sifat negatif di sekeliling kita adalah disebabkan cas yang dinamakan Observable Positive Photon (OPP) yang berlebihan & dengan bantuan cas inilah - Virtual Negative Photon (VNP), cas OPP itu dineutralkan sekaligus menyelesaikan permasalahan.

==========================
SIAPA YANG PERLUKAN GXTRA?
==========================

1 Anak kecil sedang membesar yang memerlukan tenaga untuk belajar banyak benda baru
2 Anak kecil yang lambat cakap
3 Lemah dalam pelajaran
4 Susah untuk fokus
5 Rasa malas nak belajar
6 Susah dalam menghafal
7 Cepat letih & tak bermaya
8 Perasaan tidak tenang
9 Ibu mengandung & menyusukan anak (memberikan kesan kepada anak)

==========
INFO GXTRA
==========

1 botol ada 180 tablet untuk pengambilan selama 30 hari
Hanya perlu kemam @ larut dalam air pada pagi / petang / semasa belajar
Rasa manis2 buah. Kanak2 sukakan rasanya
Selamat dimakan. GXTRA berasaskan 100% glukosa. Tiada sebarang kandungan merbahaya
Mendapat kelulusan KKM
Tidak seperti homopati, GXTRA tiada sebarang pantang larang
Tiada kesan sampingan
Kesan setiap orang berbeza bergantung pada faktor fisiologi
Sesuai untuk semua peringkat umur






☛  sms / WhatsApp / WeChat / Telegram 0197007507 (jelitawifdiyana)

fb: DiyAna MA
www.jelitawifdiyana.my
ig: jelitawifdiyana


AROMATHERAPY FACIAL SERUM ✿ AS BEAUTY ✿


ana sarankan pada yg bermasalah jerawat..jeragat..resdung.. kusam.dll..amalkan pemakian Aromatherpy Facial Serum (100% Organic)...sesuai juga untuk kulit yg tiada masalah...penggunaan nya sgt mudah..bukan shj merawat jauh ker dlm kulit..malah merawat dalaman juga...masalah2 yg dihadapi sebenarnya salah satu punca nya adalah dr dalaman kita...jd AROMA serum nie mampu merawat...blh shj digunakan pada bila2 masa shj...tidak berminyak...anda blh ikut tips ana bagi...sgt mudah..jimat masa..dan berkesan insyaallah

cara2 nya:
󾠣stp kali selepas cuci muka...biarkan muka dlm keadaan basah sedikit..titik kan di telapak tangan dalam 2 ker 3 titik sudah memadai...tekapkan kedua2 tapak tangan dan mulakan usap dr bawah dagu ker atas...dan selebihnya sapukan pada kawasan telinga dan leher...semasa usap dr dagu bawa ker hidung...sedut bau aroma tersebut..kemudian boleh lah diikuti penggunaan cream...cara ini sgt mudah dan berbaloi...insyaallah

as beauty dlm pasaran sejak thn 2007
kini 2016 semakin hari as beauty semakin dikenali ramai..."Memelihara Anugerah Ilahi"

TERKENAL MUKA ATAS MUKA...
SETANDING PRODUK RAWATAN PAKAR...

AWAS!!! As Beauty tidak pernah membuat penjenamaan semua (Rebranding) ... pastikan yang Original!!!

✿ berminat mendapatkan kesemua produk keluaran As Beauty..walaupun secara pembelian satu2? juga berminat menjadi DROPSHIPER / PENGEDAR / STOKIS mengikut kemampuan anda..anda pasti akan minat dengan sistem pakai dan jual...berurusan direct dgn syarikat As Beauty..pastinya produk berkualiti
✿ ana merupakan aktive online/pengedar jajahan/stokis sah AS Beauty
☛ sms / WhatsApp / WeChat / Telegram 0197007507
fb: DiyAna MA
www.jelitawifdiyana.my
ig: jelitawifdiyana




MUTIARA KATA ~ MUHASABAH DIRI


 Alhamdulillah

AS BEAUTY VERSI LAMA & IMPROVE FORMULA 100% ORIGINAL!!!



As Beauty ' A Simple Beauty'
produk rawatan wajah yg ringkas dan jimat serta mesra solat...terbukti berkesan tak kira bangsa dan peringkat umur... terdapat dlm 2 versi
VERSI LAMA
IMPROVE FORMULA

note: beza full set dgn trial set cuma saiz

yang mana selesa pakai set 3in1 versi lama blh shj teruskan...ada juga yg suke pakai sabun versi lama tapi cream improve formula...

pastinya original kalau dpt mll ana dan yg berurusan dgn ana sampai kini terima kasih yg tak terhingga krn masih sama2 setia...as beauty nie lagi lama pakai lagi kulit jd sihat dan bersih...bahan2 selamat, berkelulusan kkm dan halal jakim, mesra solat, mudah sgt tuk dipakai serta jimat...selamat walaupun tuk jangka masa panjang...ia TERBUKTI sebab masih ramai pengguna yg setia heart emoticon syukur alhamdulillah
produk " Memelihara Anugerah Ilahi "

kini packaging lebih exclusive dan disahkan KKM

As Beauty hanya SATU je..mana2 pihak yg tiru pd nama, rupa, bentuk, packaging, walaupun menggunakan nama, yg menyerupai n seakan same wlu sedikit pun, faham2 la erm,,,mana2 pihak yg masih DEGIL akan diambil TINDAKAN TEGAS...jadi buat peminat As Beauty jgn keliru erm...dapatkan pd pengedar2 sah...di luar sana kalau beli pd harga yg sgt rendah HATI HATI...harga kawalan KETAT...sebab tu ada yg kata susah nak jumpa As Beauty nie..kita berniaga secara sihat jer...baru berkat..alhmdulillah

✿ berminat mendapatkan kesemua produk keluaran As Beauty..walaupun secara pembelian satu2? juga berminat menjadi DROPSHIPER / PENGEDAR / STOKIS mengikut kemampuan anda..anda pasti akan minat dengan sistem pakai dan jual...
✿ ana merupakan aktive online/pengedar jajahan/stokis sah AS Beauty
☛ inbox@pm / sms / WhatsApp / WeChat / Telegram 0197007507 (jelitawifdiyana)
☛ www.jelitawifdiyana.my
☛ ig: jelitawifdiyana


AS BEAUTY PRODUK RAWATAN WAJAH SEJAK THN 2007



as beauty dlm pasaran sejak thn 2007
kini 2016 semakin hari as beauty semakin dikenali ramai..."Memelihara Anugerah Ilahi"

TERKENAL MUKA ATAS MUKA...
SETANDING PRODUK RAWATAN PAKAR...

AWAS!!! As Beauty tidak pernah membuat penjenamaan semua (Rebranding) ... pastikan yang Original!!!


✿ berminat mendapatkan kesemua produk keluaran As Beauty..walaupun secara pembelian satu2? juga berminat menjadi DROPSHIPER / PENGEDAR / STOKIS mengikut kemampuan anda..anda pasti akan minat dengan sistem pakai dan jual...berurusan direct dgn syarikat As Beauty..pastinya produk berkualiti
✿ ana merupakan aktive online/pengedar jajahan/stokis sah AS Beauty
☛ sms / WhatsApp / WeChat / Telegram 0197007507 (jelitawifdiyana)
fb: DiyAna MA 
www.jelitawifdiyana.my
ig: jelitawifdiyana

Wednesday, April 20, 2016

SERKOP/INNER BERDAGU by BIDADARI (SIBB)




SERKOP/INNER BERDAGU by BIDADARI (SIBB)

SELESA
EKSLUSIF
PATUH SYARIAH
DESIGN YANG UNIK
MEMPUNYAI PELAPIK DAGU
MEMPUNYAI TALI UNTUK KESESUAIAN PEMAKAIAN
BERKUALITI
JAHITAN YANG KEMAS

CARA GUNA

1 Hanya Sarungkan dan Ikat
2 Tidak Mudah Kedut
3 Tidak Perlu Gosok

KEISTIMEWAAN

Munutup aurat dibahagian bawah dagu
Mengelakkan kegatalan/elergik/luka apabila menggunakan kerongsang(brooch)
Boleh cover pipi yg chubby tuh :)
Boleh membuatkan muka nampak ilusi runcing
Sesuai bg bidadari yang tidak suka memakai inner cover leher
Bahagian belakang mempunyai getah dan tali pengikat untuk keselesaan
Boley terus bawa solat bila dah memakai pakaian/tudung yg sempurna syariat kerana sudah tutup bahagian bawah dagu
Alhamdulillah diperakui keselesaannya oleh pelanggan2 yang telah memakainya

Material - Quality Soft Lycra

Rekabentuk
Mempunyai pengikat supaya boleh dipakai ikut keselesaan
Inner dan pelapik dagu yang dijahit sekali
Ukuran inner yang lebih besar
menutup keseluruhan kepala/rambut

Warna Pilihan Ana - Hitam

=== Hitam ===

HARGA

1 Helai Rm15 Tidak Termasuk Pos

󾔮Pos RM7 (sm)/RM10 (ss)

www.facebook.com/ButikMuslimahJelitaWifDiyana/messages
WhatsApp / WeChat / Telegram 0197007507 (jelitawifdiyana)
www.jelitawifdiyana.my
ig: jelitawifdiyana


Monday, April 18, 2016

PROMOSI PERLA POTION

PERLA POTION



PERLA POTION
# rasa yg sedap..mudah sgt nak amalkan...koyak dan tuang dlm mulut...

Serbuk ajaib yang mengandungi serbuk mutiara asli dan berperisa berry.
Kenapa serbuk ajaib?
Kerana perla potion mampu mencerahkan kulit dari kepala hingga ke kaki, yang bermakna anda akan mendapat kulit yang cerah sekata di seluruh badan. Perla potion mampu melembap, mencerahkan dan menghaluskan kulit. Bagi yang berumur 40an keatas perla potion mampu menghalang kulit dari mengalami kedutan dan mencegah penuaan dan memudakan kulit wajah.
Disamping itu juga perla potion mampu merawat masalah kulit seperti kulit berjerawat dan radang kulit serta dapat memperbaiki penglihatan. Untuk yang mengalami masalah mudah stress juga di syorkan mengambil perla potion ini kerana dipercayai dapat menenangkan minda.
Ibu mengandung dan menyusu juga sesuai mengamalkan perla potion kerana kandungan serbuk mutiara dapat mempercepatkan pembentukan tulang & kepintaran bayi.Untuk ibu menyusu, perla potion boleh membantu penghasilan air susu
Bagi ibu yang berpantang, perla potion sangat sesuai digunakan untuk memperbetulkan sistem saraf, menambah tenaga dan membuang angin didalam badan. Perla potion mampu memperbetulkan semula metabolisma badan dan menenangkan hati dan mengurangkan kegelisahan.
20sac:1 hari 1 sac..nak genapkap 1 bulan (ambil 5hari 2 hari rehat)
koyak dan teruk tuang dlm mulut


sms / WhatsApp / WeChat / Telegram 0197007507 (jelitawifdiyana)
fb: DiyAna MA
www.jelitawifdiyana.my

ig: jelitawifdiyana


Share

.

.

SILA ISI BORANG TEMPAHAN ANDA DI SINI UNTUK MEMUDAHKAN URUSAN

Name:
Full Address:
Contact No:
Item To Order:
Question:

Get your own free form like this one.