بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ Assalammualaikum wbt & Selamat Sejahtera, Syukur Ya ALLAH. Syukran Berkunjung. Salam Ukhwah Fillah Ya Ukhti Ya Akhi. Fi Amanillah Wa Fi HubbillahMasyaallah TabarakallahSihat Hari Demi Hari! Cantik! Lawa! Tampil Menawan! Tampil Berkeyakinan! Ceria! Bahagia! Bijak!..Memvariasikan, Khusus Untuk Pengunjung Yang Berkunjung Ke Blog Jelita Wif Diyana. Tidak Kira Usia! Atau Jantina! Menampilkan Pelbagai Info, Juga Perkongsian Lain, Asalkan Menarik & Berilmu Untuk Dikongsikan Bersama Pengunjung. Membuat Jualan Online. Ana Menjual Produk Yang Ana Amalkan, Guna, Pakai, Serta Tahu Akan Keberkesanan Produk Dalam Produk Jualan Ana. In Sha ALLAH Dengan Pengalaman Yang Ada, Ana Akan Kongsikan Kepada Pelanggan. Untuk Tindak Balas Cepat Serta Pertanyaan & Pembelian, WhatsApp(www.wasap.my/60197007507)WeChat Telegram 019 700 7507 Jelitawifdiyana Atau Isikan Borang Pesanan. Boleh layari Instagram ig: jelitawifdiyana

PURE ARGAN OIL

MINYAK ARGAN
100% ASLI DARI MOROCCO

Minyak Argan mempunyai kandungan Vitamin E yang tinggi yang memberikan banyak manfaat kepada kesihatan manusia.
10 Kelebihan Minyak Argan
----------------------------------------
1. Bertindak sebagai agen anti-penuaan.
2. Membantu dalam merawat sel-sel kulit mati seperti parut.
3. Melembapkan kulit dan menyegarkan kulit
4. Membantu merawat masalah kulit seperti enzema dan psoriasis.
5. Membantu dalam penjagaan rambut, mencegah kelumumur dah kegatalan kulit kepala.
6. Dapat memulihkan rambut yang rosak, kering dan kasar disebabkan pencemaran alam sekitar dan gaya hidup yang tidak sihat.
7. Dapat menghilangkan garis halus dan kedutan di bawah mata.
8. Membantu dalam dalam merawat penyakit radang kulit seperti jerawat.
9. Dapat membantu mengeluarkan toksik dari sel-sel kulit.
10. Melindungi kulit daripada sinar cahaya matahari yang terik (UV)

Harga:
15ml rm50
30ml rm90
Postage rm10


Pokok Argan pertama kali disebut dalam surat dan dokumen perdagangan antarabangsa yang ditulis oleh seorang doktor terkenal Mesir, Ali Ibn Radouane pada abad ke-11. Ini merupakan zaman ketika perdagangan produk perubatan sudah merebak ke seluruh dunia. Doktor Ali Ibn Radouane menyebut mengenai rawatan telinga dan perut dengan Minyak Argan, yang telah dibawa ke Mesir dari Maghribi, negara di Afrika Utara. Maghribi terletak diantara Pergunungan Atlas dengan Laut Mediterranean.

Pada tahun 1998, UNESCO meletakkan pokok Argan dalam senarai Warisan Dunia dan pada tahun 2001, Institut dalam dan luar negara (kebanyakkan mereka adalah NGO) telah menganjurkan satu festival yang didedikasikan untuk pokok Argan. Banyak keputusan penting telah dicapai semasa festival tersebut, antaranya seperti pembangunan jangka panjang untuk kawasan mundur di Berber, perlindungan alam sekitar, dan pemeliharaan pokok Argan.


Pokok - buah - kekacang kering - asingkan kulit - asingkan biji argan - pecahkan biji - kernel - proses sehingga jd minyak📱Click www.wasap.my/60197007507 untuk terus WhatsApp #jelitawifdiyana

 WhatsApp / WeChat / Telegram 0197007507 jelitawifdiyana

 ig: jelitawifdiyana


No comments:

Post a Comment

Share

SILA ISI BORANG TEMPAHAN ANDA DI SINI UNTUK MEMUDAHKAN URUSAN

Name:
Full Address:
Contact No:
Item To Order:
Question:

Get your own free form like this one.